20 вересня 2017
4 жовтня Укрексімбанк, ЄБРР та ICC Ukraine проведуть масштабний «Ukraine Trade Finance Forum – Silk Road Trade Finance»

У Києві відбудеться форум щодо перспектив торгівлі між Україною, Азією та країнами Близького Сходу

Європейський банк реконструкції та розвитку, за підтримки державного Укрексімбанку та ICC Ukraine, 4 жовтня 2017 року проведе у столичному Hyatt Regency Kiev міжнародний форум з торговельного фінансування «Ukraine Trade Finance Forum – Silk Road Trade Finance». Основною метою ділового заходу є обговорення перспектив торгівлі між Україною, Азією та країнами Близького Сходу, презентація України з точки зору її потужностей та потенціалу в торговельному фінансуванні, розширення її присутності на міжнародних ринках, ознайомлення з міжнародними банківськими практиками в частині ефективного використання інструментів торговельного фінансування.

«Інструментарій торговельного фінансування допомагає здійснювати більшу частину світової торгівлі, — пояснює Олександр Щур, член Правління Укрексімбанку, – тому кожен із нас, використовуючи будь-який товар, що брав участь у міжнародній торгівлі, так чи інакше має справу з цими інструментами. З 2006 року ми активно співпрацюємо з нашим партнером — Європейським банком реконструкції і розвитку. І сьогодні саме Укрексімбанк є найбільшим реципієнтом кредитної лінії ЄБРР. Ліміт програми торговельного фінансування для нас встановлено на рівні $270 мільйонів».

На думку багатьох експертів, азіатський ринок сьогодні є локомотивом світової торгівлі і розвивається стрімкими темпами, а також досить сприйнятливий до українських товарів і послуг, тому завдання банкірів, за словами організаторів «Ukraine Trade Finance Forum – Silk Road Trade Finance», – познайомити потенційних партнерів з Україною.

«ЄБРР не випадково є співорганізатором форуму в Києві, – говорить Олександр Павлов, старший банкір, директор фінансового департаменту ЄБРР в Україні, – торговельне фінансування є одним з основних продуктів у роботі фінансового сектора у всіх країнах нашої присутності, і в Україні зокрема. Програма сприяння торгівлі існує з 1999 року, і включає в себе велику кількість банків і країн. І, попри те, що останні п’ять років темпи зростання міжнародної торгівлі скорочуються, близькосхідний регіон залишається зростаючим».

Планується, що участь у «Ukraine Trade Finance Forum – Silk Road Trade Finance» візьмуть посадові особи від Уряду та Національного банку України, фінансисти українських, азіатських банків та банків Близького Сходу, а також представники компаній корпоративного сектору, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю.

Публічне акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України» – універсальна фінансова установа, 100% статутного капіталу якої належать державі. Незмінно входить до групи найбільших банків України, обслуговує значну кількість українських підприємств-експортерів приватної та державної форм власності, має найрозгалуженішу в країні мережу банків-кореспондентів, успішно співпрацює з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією, іншими провідними міжнародними фінансовими організаціями, іноземними банками та фінансово-кредитними інститутами.