05 грудня 2016
У Черкасах відбулася ІІІ конференція «Будуємо агробізнес нової країни разом!» за підтримки Укрексімбанку

Державний банк залишається лідером фінансування агроринку

1 грудня у Черкасах Укрексімбанк, Українська Бізнес Асоціація та діловий тижневик «Бізнес» провели ІІІ конференцію «Будуємо агробізнес нової країни разом!». Вітчизняні аграрії, власники бізнесу та фінансові менеджери підприємств, експортери зерна, фінансисти, страховики та представники місцевої влади разом обговорили актуальні питання розвитку аграрного сектору економіки: оновлення парку сільськогосподарської техніки за рахунок кредитних коштів або у лізинг, технології захисту та живлення рослин, вигідне кредитування, страхування врожаю, привабливі умови європейського фінансування.

«Подібні зустрічі з аграріями проводяться не вперше. Черкащина – вже третій регіон, який ми відвідуємо, – коментує Світлана Монастирська, заступник Голови Правління Укрексімбанку. – Таким чином ми намагаємося залучити усіх учасників агроринку до відкритого діалогу, виявити потреби аграріїв та задовольнити їх, запропонувати ефективні фінансові рішення. Саме тому сьогодні кожен другий кредит, виданий Укрексімбанком, – це кредит для агробізнесу».

Конференція «Будуємо агробізнес нової країни разом!», на думку її учасників, дозволяє здійснити якісний обмін думками та досвідом, а також конструктивно обговорити сьогоднішні реалії ринку та знайти оптимальні шляхи вирішення нагальних питань галузі.

«Не секрет, що Черкащина – аграрний край, тому ми приділяємо значну увагу розвитку саме цього сектору економіки, – зазначає Ігор Колодка, начальник Управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА. – І саме цей напрям сьогодні потребує значних інвестицій. Так, на весь комплекс весняно-польових робіт у Черкаській області нам потрібно близько 5 млрд. грн., понад 1 млрд. грн. з яких доведеться залучати. Звичайно ж, партнером у цьому питанні має виступити саме банківська система, адже це світова практика».

Конференцію «Будуємо агробізнес нової країни разом!» відвідали й клієнти, які вже скористалися фінансовими рішеннями Укрексімбанку й успішно розвивають аграрний бізнес на Черкащині та у сусідніх областях. За словами директора ТОВ «Ексімлізинг» Олексія Пєтухова, розширити можливості бізнесу сільгоспвиробника можна і за рахунок використання альтернативних інструментів підтримки АПК – наприклад, придбання техніки у лізинг на пільгових умовах.

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України» – універсальна фінансова установа, 100% статутного капіталу якої належать державі. Незмінно входить до групи найбільших банків України, має найрозгалуженішу в країні мережу банків-кореспондентів.

АТ «Укрексімбанк» успішно співпрацює з такими провідними міжнародними фінансовими організаціями, як МБРР, ЄБРР, ЄІБ, KfW, NIB, IFC, з великими іноземними банками та фінансово-кредитними інститутами. Завдяки бездоганній репутації на міжнародних фінансових ринках та позитивним результатам багаторічної діяльності в галузі експортного фінансування банк досяг визнання як прямий позичальник та гарант 36 провідними експортно-кредитними агенціями світу. Додаткова інформація: www.eximb.com