24 листопада 2016
За підтримки Укрексімбанку у Дніпрі пройшла ІІ конференція «Будуємо агробізнес нової країни разом!»

Державний банк надає підтримку аграріям Дніпропетровщини

Привабливі умови європейського фінансування, партнерські програми та інші фінансові інструменти для придбання агротехніки, обладнання та засобів захисту рослин, комплексні рішення для підвищення ефективності діяльності сільгоспвиробників, вигідне кредитування для фермерів, – ці та інші важливі питання обговорювали аграрії, фінансисти, страховики та представники органів місцевого самоврядування під час ІІ конференції «Будуємо агробізнес нової країни разом!», яка пройшла 24 листопада у м. Дніпро. Організаторами заходу виступили Укрексімбанк, Українська Бізнес Асоціація та діловий тижневик «Бізнес».

«Підтримка агросектору як драйверу української економіки – один із пріоритетів державного банку. Ми націлені на всебічну підтримку аграрного сектору, яка сьогодні забезпечується насамперед за рахунок співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, – зазначає Світлана Монастирська, заступник Голови Правління Укрексімбанку. – Подібний формат зустрічей ми проводимо не вперше, адже такий регіональний захід для аграріїв дозволяє усім учасникам ринку у формі конструктивного діалогу доносити до місцевої влади та громадськості нагальні питання та пропонувати ефективні рішення задля успішного розвитку галузі».

Учасники конференції в рамках панельних дискусій обговорили не лише традиційні підходи до ведення агробізнесу та питання його фінансування, але й розширення можливостей за рахунок альтернативних інструментів підтримки АПК з боку вітчизняних лізингових компаній, які надають пільгові умови придбання техніки в лізинг.

«На сучасному ринку маємо досить високий рівень попиту на лізингові послуги у агросегменті, – зазначає Олексій Пєтухов, директор ТОВ «Ексімлізинг». – Тому ми пропонуємо клієнтам якісні зручні рішення, спрямовані на подальший розвиток їхнього бізнесу і збільшення насамперед експортного потенціалу. Так, сплативши початковий внесок, фермери можуть одразу отримати зареєстровану і застраховану техніку й почати використовувати її у виробництві».

Довідка:

Публічне акціонерне товариство «Державний експортно-імпортний банк України» – універсальна фінансова установа, 100% статутного капіталу якої належать державі. Незмінно входить до групи найбільших банків України, має найрозгалуженішу в країні мережу банків-кореспондентів.

АТ «Укрексімбанк» успішно співпрацює з такими провідними міжнародними фінансовими організаціями, як МБРР, ЄБРР, ЄІБ, KfW, NIB, IFC, з великими іноземними банками та фінансово-кредитними інститутами. Завдяки бездоганній репутації на міжнародних фінансових ринках та позитивним результатам багаторічної діяльності в галузі експортного фінансування банк досяг визнання як прямий позичальник та гарант 36 провідними експортно-кредитними агенціями світу. Додаткова інформація: www.eximb.com